Zajímavosti z naší činnosti

Kamna Fire Tube – nechte se inspirovat jedinečností


Zima se nám pomalu blíží ke konci a možná si právě říkáte, že příští Vánoce už určitě chcete prožít v rodinném kruhu s pohledem do plápolajícího ohně. Možností je v dnešní době nespočet, ale v tomto článku vás zavedeme na německou stranu Krušných hor, kde se vyrábí produkty firmy Fire Tube. Fire Tube pro mě osobně znamená Aston Martin mezi kamny.

Tato manufaktura se již od svého začátku ubírá vlastním směrem a nabízí velmi propracované topeniště s vysokou účinností s jedinečným designem 21. století. Ačkoli se na první pohled topeniště nezdá příliš velké a někdo by určitě požadoval větší prosklení, je až neuvěřitelné, co vše vám značka Fire Tube může nabídnout.

Hlavní výhodou menších dvířek jsou především vyšší teploty v topeništi, které jsou dosahovány také díky válcovitému tvaru ohniště. Nejedná se tedy o krbovou vložku, kterou jednoduše připojíte do komína, ale o kamnovou vložku určenou do kachlových kamen. I volně stojící Fire Tube připomínající spíše krbová kamna má v kouřovodu kvůli vysokým teplotám„tahový systém“. Topeniště Fire Tube jsou testována podle norem platných pro kachlová kamna a norem pro krbová kamna.  Kamna Fire Tube jako jediná na trhu nabízejí možnost napojit volně stojících kamna například na tahový systém KMS od firmy Ortner. Ale nejen to! Kamna můžete také doplnit o plotýnku na vaření, troubu na pečení nebo teplovodní výměník napojený na topný systém v rodinném domu. Asi rozumíte, že tato krbová kamna jsou určená především pro náročné uživatele, kteří mohou investovat, a proto očekávají, že topeniště se přizpůsobí jejich představám. Určitě se nás zeptejte na kamna Fire Tube a věřte, že se pokusíme vyhovět vašim požadavkům a splnit vysoké individuální nároky.

V tuto chvíli se vyrábí již druhá generace ohnišť Fire Tube, která je z 95% recyklovatelná, s mnohem menší spotřebou energie při výrobě. Značka Fire Tube nabízí také topeniště bez povrchovéúpravy lakováním. Ocel se nechá zreznout a na povrchu se vytvoří patina s jedinečnou strukturou. Majitel firmy Fire Tube přirovnává patinu k bavorskému kroji Lederhosen, který se také stává více individuálním, čím déle a častěji jej nosíte. Pro nás je vcelku pochopitelné, že firma Fire Tube dostala v roce 2012 prestižní ocenění Spolkového ministerstva pro životní prostředí Bundespreis Ecodesign Produkt 2012.

Novinkou firmy jsou saunová kamna Fire Tube, která v Německu také získala cenu za svojí originalitu. Plápolající oheň v saunové kabině navozuje ještě příjemnější pocit, a pokud potřebujete vyšší teplotu, stačí pouze přihodit polínko. I zde můžete kombinovat několik různých variant jako například tunelové provedení, kterým můžete přitápět i prostor v relaxační místnosti.

Pokud chcete vidět kachlová kamna Fire Tube hořet, rozhodně vás pozveme do jižních Čech, kde sídlí nejen naše firma, ale také výhradní dovozce této značky do České republiky. Na jejich vzorkové prodejně, která je pro nás a naše zákazníky vždy otevřena, naleznete kamna Fire Tube otočná o 360° napojená na šamotový tahový systém.

Věříme, že vás kachlová kamna Fire Tube zaujmou stejně jako nás a budou pro vás minimálně novou inspirací. Více obrázků naleznete na www.firetube.de

 


O firměZajímavosti z naší činnosti


Máte na nás dotaz?

Zašlete nám Váš email nebo telefonní číslo, ozveme se Vám...

Potřebujete informace o námi nabízených kamnech co nejrychleji?

Zavolejte nám

724.251.744
732.736.434