Zajímavosti z naší činnosti

Krb Hoxter Sezimovo Ústí, Tábor


Tentokrát Vám přinášíme jeden moderní krb, který jsme stavěli začátkem roku 2016 ve městě Sezimovo Ústí okres Tábor.

Jednoduchý, ale funkční, krb je postaven z materiálu Brulapor firmy Brula o síle 40 mm. Jedná se velmi kvalitní materiál vyvinutý speciálně pro stavbu krbu. Materiál Brulapor se vyrábí ve více tloušťkách a v nabídce je i široká škála tvarových prvků určených pro krby a kachlová kamna.

Použitá krbová vložka byla vyrobena firmou Hoxter, nese označení Haka 37/50 a lze vybírat z několika různých variant odkouření podle použití krbové vložky a přání zákazníka. Na krb v Sezimově Ústí jsme použili standardní ocelové odkouření s vývodem o průměru 150 mm. Je možné zvolit také litinové odkouření, které používáme v případě napojení na tahový systém např. tahový systém KMS firmy Ortner. Možností je samozřejmě více. Lze například zabudovat litinový výměník, který velmi často používáme v případě, že stavíme krb s hypokaustem. Výkon krbové vložky Hoxter Haka 37/50 je od 5 kW do 9 kW a je tedy vhodná i do menšího prostoru.

Na krb jsou dále použity nerezové mřížky od firmy CB  Tec. Firma CB Tec nabízí velmi široký sortiment mřížek, revizních otvorů a ostatního příslušenstvína krby a kachlová kamna.

Samozřejmou součástí stavby je kompletní izolace zadní stěny za krbovou vložkou materiálem Promasil firmy Promat o síle 40 mm.

Na obrázku krbu je vidět menší police, která je osazena velkoplošnou keramikou firmy K&K Poker z Bechyně.


O firměZajímavosti z naší činnosti


Máte na nás dotaz?

Zašlete nám Váš email nebo telefonní číslo, ozveme se Vám...

Potřebujete informace o námi nabízených kamnech co nejrychleji?

Zavolejte nám

724.251.744
732.736.434