Zajímavosti z naší činnosti

Mřížky na krbu aneb věčné téma


Velmi často se setkáváme s otázkou od našich zákazníků: „Ty mřížky na tom krbu musí být?“

Rozhodli jsme se tedy věnovat tomuto tématu trochu času a pár řádků. Pokud začneme úplně od začátku, musíme se podívat na stavbu krbu. Součástí většiny dnes stavěných krbů je krbová vložka, nejčastěji vyráběná z kvalitní oceli.

Odpověď na otázku samozřejmě zní: „Ne, mřížka na krbu být nemusí.“ Ale.. důležité je zvolit správný materiál na obezdění krbové vložky. Pokud se vložka dostatečně neochlazuje, může dojít k jejímu přetopení. K ochlazování vložky nejčastěji slouží právě větrací mřížky, které při správném výběru mohou krb esteticky velmi pozdvihnout a doplnit tak celkový vzhled. Se širokou nabídkou větracích mřížek a větracích otvorů na krby a kachlová kamna přichází německá firma CB-TEC. Pokud zákazník požaduje krb bez mřížky, je nutné zvolit takovou obezdívku krbu, která velmi dobře předává teplo. Celá stavba se musí s ohledem na výkon vložky správně nadimenzovat.

Nejběžnější obezdívkou používanou na sálavé krby je bezesporu šamot. Velkou výhodou této varianty je fakt, že krb zůstane dlouho nahřátý i po tom, co přestanete topit a hlavně sálavé teplo je mnohem příjemnější. Často také dochází ke spojení obou výše uvedených variant a to hlavně z důvodu rychlejšího předání tepla do prostoru pomocí mřížek. Po vytopení prostoru zákazník jednoduše mřížky umístěné na krbu zavře a po nahřátí obestavby krbu si užívá sálavé teplo a prodlouženou akumulaci.


O firměZajímavosti z naší činnosti


Máte na nás dotaz?

Zašlete nám Váš email nebo telefonní číslo, ozveme se Vám...

Potřebujete informace o námi nabízených kamnech co nejrychleji?

Zavolejte nám

724.251.744
732.736.434